Elämäni Hermeliininä

lauantaina, tammikuuta 21

Haaste kuitattu!

Kiitän itseäni; olen yhä hengissä (viittaan edelliseen postaukseen) ja pakastin on nyt siivottu ja sulatettu. Hyvä mä!

*****

Ja sitten siihen Ninjan heittämään haasteeseen, joka on mun mielestä aivan järkyttävän hankala. En mä koe olevani mitenkään omituinen tai omaavani omituisia tapoja. Muut voivat, saattavat ja saavat olla asiasta eri mieltä.

"Homman nimi oli siis se, että paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."
  1. Kaikki kehoani ravitseva käy ensin vaa`alla ennenkuin menee suuhuni ellei määrää voi muuten luotettavasti laskea. Poikkeuksena ravintola-annokset, jolloin luotan arviointikykyyni ja lomamatkat, jolloin lomailen myös ruokien punnitsemisesta. Tämä kai on jonkun mielestä omituinen tapa, jota en itse edes noteeraa (paitsi silloin kun vaakaa ei ole käytettävissä ;)). Tähän liittyen kirjaan vuodet ympäriinsä keittiö- ja henkilövaa`an sekä sykemittarin antamat tiedot koneelle, analysoin niitä ja laadin erilaisia kaavioita, taulukoita, laskelmia, listauksia, suunnitelmia... Ihan vaan vaientaakseni pienen sisäisen analyytikon äänen.
  2. Rasitan itseäni fyysisesti urheilemalla. Ja ahdistun suunnattimasti jos joudun pätevästäkin syystä tämän toiminnon skippaamaan. Nyt joku siellä miettii, että mitä omituista urheiluharrastuksessa tai -obsessiossa on? No sitä minäkin mietin joka kerta, kun mulle tästä tavasta huomautetaan ja hulluksi kutsutaan.
  3. Helpotan työstressiä siivoamalla työympäristöni (pöydät, hyllyt, kovalevyt, serverit, mapit jne.), arkistoimalla, uudelleenjärjestelemällä, laatimalla erilaisia strategioita, kaavioita ja aikatauluja sekä suorittamalla muita vastaavia sijaistoimintoja. Näin pystyn lieventämään paniikkia, rauhoittumaan ja ajattelemaan jälleen järkevästi, jotta voin tarttua niihin oikeisiin hommiin. Tämä saa jotkut hämmentymään, koska tehtävänä olisi paljon tärkeämpiäkin juttuja. Mukamas. Heitän myös automaattisesti muiden työpöydälleni jättämät paperit ym. roinan kysymättä suoraan roskikseen elleivät ne mielestäni mulle kuulu. Helpottaa huomattavasti työpöydän siistinä pitämistä.
  4. Nukun puolipitkäkarvainen katti kaverinani uuden untuvapeittoni alla ja toinen katinnenä vasten omaani. Sekin saattaa olla jonkun mielestä omituista. Meillä se on vain aitoa rakkautta :)
  5. Kaikelle tekemiselle pitää olla järkevä syy ja logiikka ja asiat tulee tehdä tehokkaasti. Oli kyse sitten omasta tekemisestä tai muiden tekemisestä. "Kevytkenkäinen" tekeminen saa mut ärsyyntymään aivan suunnattomasti enkä kerta kaikkiaan pysty pitämään suutani kiinni ja olla huomauttamatta asiasta (ja kertomatta kuinka asiat PITÄISI tehdä). Mäkö tiukkis?! En kai... mutta perfektionisti kyllä ;)

Kaikki ovat tämän haasteen jo saaneet ja siihen jopa vastanneet :(, joten äkkiseltään tulee mieleen vain kaksi tyyppiä, joiden omituisista tavoista haluaisin myös päästä perille. Supermassa ja Mimmi, teidät on haastettu!

4 Comments:

  • Ehkä tämän haasteen perimmäinen funktio on saada haastettu ajattelemaan itseään (kerrankin) muiden näkökulmasta. Miten syvällistä! :D

    Mitä omituista on kohdissa 2 ja 5? ;) Aivan itsestäänselvää, ei tosin kaikille kanssaeläjille.

    t. Ninja

    By Anonymous Anonyymi, at 11:02  

  • Haasteesi on vastattu! ;)

    Ja kakkoskohtaan viitaten väsynyt lainaus:
    "Obsession is a word the lazy use...
    to describe the DEDICATED."

    By Blogger Mimmi, at 14:26  

  • I knew, you would understand SoulSis! :)

    Mimmi: Miten niin väsynyt lainaus?! Musta tämä lainaus on naulan kantaan ja aina paikallaan :)

    By Blogger Hermis, at 21:05  

  • Mä oon puuduttanut pääni kaikenmoisilla aforismeilla ja motivoivilla lainauksilla. Käytän niitä nostattamaan treenihenkeä. ;) Multa löytyy osuva sitaatti joka tilanteeseen ja mielestäni on hiukan väsynyttä, kun huomaa että omassa päässä on enemmän muiden ajatuksia kuin omia. :/

    By Blogger Mimmi, at 09:41  

Lähetä kommentti

<< Home